Behendigheidsrit Weert

foto circuit weertTijdens het laatste Brabant weekend van Hans Vunderink, kwam ik in contact met 2 personen die voor Hans een stukje behendigheid hadden georganiseerd tijdens de rit. Deze personen vertelden mij dat zij zelf vaker meededen met een behendigheidsevenement op de slipbaan in Weert.

Op de zondag van het Brabant weekend werd daar toevallig ook een behendigheidsevenement gehouden. Aangezien dit maar 12km van Soerendonk vandaan ligt, ben ik daar met nog 2 leden gaan kijken.
Daar aangekomen zagen we een aantal semi-klassiekers in actie. Slalommen, stukje driften, uitwijkmanoeuvre en nog een stukje waar op iets hogere snelheid werd gereden. Al met al heel leuk. We waren alle 3 best wel enthousiast over het geheel hier en zagen hierin een idee voor de OMCN voor aankomend jaar.
Dus heb ik mijn uiterste best gedaan om het bestuur hiervan te overtuigen. Ook in het kader van 'nieuwe ideeën' vond ik het weer eens tijd worden voor iets met wat meer actie. Als ik terugkijk naar het laatste evenement in Budel, was het animo voor de sprint best hoog. Nu is de baan in Weert geen rechte baan, maar het gaat er wel om dat je een tijd neerzet met behulp van een professionele tijdswaarneming. Naast het parcours ligt een restaurant met een mooi terras. Dus ook voor de toeschouwers is het genieten.
Er is plaats voor circa 25 – 30 deelnemende auto's. Laat je niet afschrikken door eventueel slecht weer, bij regen wordt het nog spectaculairder. 
Lijkt dit jou iets... laat het tijdig weten, je kunt je hier registreren.

De kosten worden nog nader bepaald door het bestuur, er komt een bijdrage voor leden en een bedrag voor niet-leden. Meer informatie over tijd etc. volgt nog. Houdt deze pagina in de gaten!