Bezoek Opel Jetten

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Op zaterdag 22 juni hebben we een bezoekje gebracht aan Opel Jetten in Cuijk. Dit i.v.m. een Opel Rekord sprint coupé uit 1969 welke Dries Jetten te koop had staan. Ik zelf reed met mijn TE2800, de 1010. Mijn broer reed met zijn TE2800, de 1041 en een maat van ons in een gerestaureerde Commodore A GSE Coupé. Eenmaal aangekomen reden we achterom richting de werkplaats waar Dick Jetten ons al snel begroette. Hij hoorde wat 6 cilinders aankomen dus werd hij snel nieuwsgierig.

Dick vond het allemaal geweldig. Vooral de TE met de Jetten Conversions reclame, welke vroeger door André Jetten verkocht werd. Ze werden hier geleverd door Vic Heylen van Transeurop Engineering uit Zolder. Het bleek dat Dick zelf nog nooit een TE2800 had gezien. Laat staan 2 TE's, waarvan zowel de eerste als de tweede serie nu aanwezig waren. We hebben de Rekord Sprint overigens ook even bekeken. Een erg mooie auto uit Zuid-Frankrijk, welke alleen overgespoten was in Nederland (door Jetten vermoed ik). Ook de Commodore GSE viel goed in de smaak bij Dick.

Dick belde meteen zijn pa Dries, die eigenlijk in een vergadering zat, maar toch een gaatje kon vinden om even te komen. De auto van Dries, een Kadett Rallye uit de USA, stond ook in lijn met onze auto's. Dries is, zoals de meesten weten, de oprichter van Jetten Conversions en heeft de zaak rond 1974 overgedragen aan zijn neef André Jetten.
De werknemers van Jetten maakten verschillende foto's een ook 2 filmpjes welke te zien zijn op Facebook, nl deze en deze.

We kijken met veel plezier terug op deze dag.