Lucky Rit 2009

Dongen, 9 mei 2011. Vanuit de Opeldealer OPC in Dongen werd op 8 mei een toertocht georganiseerd door de Opel Mantaclub. Een kleine 30 Manta's in allerlei kleuren en uitvoeringen meldden zich rond 11 uur. Dat was boven verwachting gezien het feit dat het deze dag ook moederdag was en voor sommigen niet zonder autopech. De auto's in allerlei kleuren en uitvoeringen druppelden binnen, waarna na de middag de tocht richting Midden- en Oost Brabant vertrok. Na de toertocht verzamelden de deelnemers zich in Sprang-Capelle, waarna de deelnemers weer (t)huiswaarts trokken.

Een kleine dertig trotse bezitters van een Opel Manta druppelen rond 11 uur binnen bij de Opeldealer OPC in Dongen voor de Lucky Rit, een toertocht door Noord-Brabant. Een respectabel aantal, gezien het feit dat het deze dag ook Moederdag is. De rit zal door diverse kleine leuke plaatsen in Noord Brabant voeren. Het zal een mooie toerrit worden en er zal onderweg een muzikale tussenstop zijn. Bij deze stop heeft iedereen de gelegenheid om de benen te strekken en een verfrissing te nuttigen. Het eindpunt is bij Lucien Kerst in de Lucky Corner te sprang Capelle.

Eenvoud en degelijkheid

Van de Opel Manta zijn er in twee uitvoeringen ruim een miljoen exemplaren gemaakt. De wat rondere Manta A is in 1970 geïntroduceerd en tot 1975 in productie gebleven. De wat hoekige opvolger Manta B is vanaf 1976 tot 1988 geproduceerd en daarna door de voorwiel aangedreven Calibra vervangen. Alle deelnemers zijn lid van de Opel Mantaclub (www.mantaclub.nl). De club kent tussen 800 en 900 leden. De Opel Manta was destijds de sportieve coupé broer van de gezinsauto Ascona en een bereikbare auto voor de gewone man. Met de Manta zijn ook in getunede vorm rally’s gereden.De Manta is een auto die vrij eenvoudig rijdend te houden is, vanwege de eenvoud en degelijkheid van het model. Een probleem wordt nu wel het plaatwerk als dit vervangen moet worden. De auto wordt dan ook al 23 jaar niet meer gemaakt. De meeste deelnemers sleutelen zelf aan hun geliefde oldtimer. Van sommige exemplaren kan zelfs gezegd worden dat de auto in nieuwstaat verkeert. Het gemoedelijke gezelschap zal een leuke dag tegemoet gaan.

Druk programma

We spraken ook nog even de voorzitter onze voorzitter, Rob Neuteboom die ons vertelde dat er jaarlijks zo’n 12-14 toertochten worden georganiseerd. Daarnaast wisselen de leden informatie, onderdelen en kennis uit bij het opknappen en in goede staat houden van de Opel. Een leuk evenement.

Bron:Dongen Optimaal